/ Gardiner & Textiler /

Genom att inreda ett rum med gardiner kan du förändra karaktären av hela rummet. Gardinskenor är klassiska och tidlösa, samtidigt ekonomiskt och effektivt. Variationerna är oändliga och det är smidigt och enkelt att dra gardinerna för hand. Vi erbjuder ett brett sortiment av gardinskenor från enkla till mer avancerade som går att böjas runt hörn. Textilier kan användas på en mängd olika sätt, t ex för ljuddämpning, som solskydd eller för att skapa en rätt atmosfär i rummet för hur du vill att rummet ska upplevas. Det finns en uppsjö av textilier i olika kvalitets- och prisklasser att välja mellan. Vi hjälper dig gärna att botanisera i urvalet utifrån dina egna önskemål. Några av våra leverantörer är Astrid, Creation Baumann, Kvadrat, Jab, Svensson, Almedahls, Designers Guild, Lizzo, Pierre Frey, Elitis, Romo, Colefax and Fowler.

/ Dekorativa stänger /

Dekorstänger med dekorativa detaljer framhäver gardiner och skapar fina kontraster i inredningen. Ett alternativ till dekorstänger är kornischer där gardinskenan byggs in. Båda produkterna finns i många olika nyanser.

/ Motoriserade system /

Flertalet av systemen kan motorstyras med strömbrytare på vägg eller med en fjärrkontroll. Detta är speciellt smidigt när systemet är svårt att komma åt eller om flera system ska styras samtidigt. Det finns också motorer som har inbyggd radiomottagare som då endast behöver kompletteras med en fjärrkontroll. Det finns många olika lösningar, kontakta oss gärna för förslag.

/ Mörkläggningssystem /

Mörkläggningssystem möjliggör nästan total mörkläggning av rummet. Systemen erbjuds i flera varianter, vertikalt, horisontellt samt lutande och sammankopplade i system. Systemen kan manövreras antingen för hand, med kulkjedja eller vev. Motordrift är ytterligare ett alternativ.

/ Rullgardiner /

Alla rullgardiner är utrustade med system för stabil upp- och nerrullning.
Rullgardinerna finns med fjädermanövrering eller med kulkedja. Flera alternativ finns för motorstyrda system.

/ Hissgardiner /

Ett modernt och populärt alternativ. Välj fritt vilket tyg som passar ditt rum. Hissgardiner finns i bredder från 40 cm upp till 6 meter. Systemet kan manövreras med lindrag, kulkedja eller motor.

/ Persienner /

Stilren och diskret solavskärmning. Levereras med 3-års garanti på teknik. Erbjuds i 70 olika färger. Vridning och uppdragning sker med samma drag.

/ Plisol /

Eleganta i modern inredning och följer fönstrets form. Det finns en plisol-lösning för i stort sett varje form på ett fönster. De kan manövreras med lina, handgrepp, vev eller med motor och fjärrkontroll.

/ Lamellgardiner /

Lamellgardiner är ett bra val när man snabbt vill kunna reglera ljusmängd och insyn i rummet. Lamellerna snedställs enkelt i önskad vinkel och kan även dras helt åt sidan. Systemet är utrustat med s k monodrag, vilket gör att systemet kan dras i sidled samt vinkla lamellerna med en och samma kulkedja.
Alla system kan böjas för att följa ett burspråk eller en svängd väggyta. Det är också möjligt att montera på en lutande vägg eller i en valvbåge. Systemen kan göras i bredder upp till 6 meter och förberedas för sidoöppning eller mittöppning. Mer än en öppning är möjlig.

/ Takfönstersystem /

Lämpliga för glasytor i tak där man har behov av att kunna reglera infallande ljusmängd och temperatur. Systemet regleras manuellt eller elektriskt. De kan även kopplas ihop så att flera system körs med samma motor.

/ Mattor /

Med en ny matta kan du skapa en helt ny känsla, lyfta fram och hålla ihop möbleringen. Måttbeställda mattor från Kinnasand, Jab och Dahl Agenturer. Material i ull, viskos och syntet.