Gardiner & Gardintyger

Genom att inreda ett rum med gardiner kan du förändra karaktären av hela rummet. Gardinskenor är klassiska och tidlösa, samtidigt ekonomiskt och effektivt. Variationerna är oändliga och det är smidigt och enkelt att dra gardinerna för hand. Vi på Wave Stockholm erbjuder ett brett sortiment av måttbeställda gardiner, mörkläggningsgardiner och gardinskenor från enkla till mer avancerade som går att böjas runt hörn. Gardintyger kan användas på en mängd olika sätt, t ex för ljuddämpning, som solskydd eller för att skapa en rätt atmosfär i rummet för hur du vill att rummet ska upplevas. Det finns en uppsjö av gardintyger i olika kvalitets- och prisklasser att välja mellan. Vi hjälper dig gärna att botanisera i urvalet utifrån dina egna önskemål. Några av våra leverantörer är Astrid, Creation Baumann, Kvadrat, Jab, Svensson, Almedahls, Designers Guild, Lizzo, Pierre Frey, Elitis, Romo, Colefax and Fowler.

Gardinstänger

Wave Stockholms gardinstänger med dekorativa detaljer framhäver gardiner och skapar fina kontraster i inredningen. Ett alternativ till dekorativa gardinstänger är kornischer där gardinskenan byggs in. Båda produkterna finns i många olika nyanser.

Hissgardiner

Hissgardiner är ett modernt och populärt alternativ. Välj fritt vilket tyg som passar ditt rum. Hissgardiner finns i bredder från 40 cm upp till 6 meter. Systemet kan manövreras med lindrag, kulkedja eller motor. Finns även som mörkläggnings hissgardiner.

Rullgardiner

Alla måttbeställda rullgardiner är utrustade med system för stabil upp- och nerrullning. Rullgardinerna finns med fjädermanövrering eller med kulkedja. Flera alternativ finns för motorstyrda system.

Plisségardiner

Wave Stockholms plisségardiner är eleganta i modern inredning och följer fönstrets form. Det finns plisségardiner för i stort sett varje form på ett fönster. Plisségardinerna kan manövreras med lina, handgrepp, vev eller med motor och fjärrkontroll.

Lamellgardiner

Lamellgardiner från Wave Stockholm är ett bra val när man snabbt vill kunna reglera ljusmängd och insyn i rummet. Lamellgardinerna snedställs enkelt i önskad vinkel och kan även dras helt åt sidan. Systemet är utrustat med s k monodrag, vilket gör att systemet kan dras i sidled samt vinkla lamellerna med en och samma kulkedja.
Alla system kan böjas för att följa ett burspråk eller en svängd väggyta. Det är också möjligt att montera lamellgardiner på en lutande vägg eller i en valvbåge. Systemen kan göras i bredder upp till 6 meter och förberedas för sidoöppning eller mittöppning. Mer än en öppning är möjlig.

Persienner

Persienner från Wave Stockholm har en stilren och diskret solavskärmning. Persienner levereras med 3-års garanti på teknik. Persiennerna erbjuds i 70 olika färger. Vridning och uppdragning sker med samma drag.

Motoriserade gardiner

Flertalet av våra motoriserade gardiner kan motorstyras med strömbrytare på vägg eller med en fjärrkontroll. Detta är speciellt smidigt när systemet för motoriserade gardiner är svårt att komma åt eller om flera system ska styras samtidigt. Det finns också motorer som har inbyggd radiomottagare som då endast behöver kompletteras med en fjärrkontroll. Det finns många olika lösningar, kontakta Wave Stockholm för fler förslag av motoriserade gardiner.

Mörkläggningssystem

Mörkläggningssystem som mörkläggande gardiner, hissgardiner, plisségardiner, rullgardiner mm möjliggör nästan total mörkläggning av rummet. Systemen från Wave Stockholm erbjuds i flera varianter, vertikalt, horisontellt samt lutande och sammankopplade i system. Mörkläggningsystemen kan manövreras antingen för hand, med kulkjedja eller vev. Motordrift är ytterligare ett alternativ.

Takfönstersystem

Takfönstersystem är lämpliga för glasytor i tak där man har behov av att kunna reglera infallande ljusmängd och temperatur. Takfönstersystem regleras manuellt eller elektriskt. De kan även kopplas ihop så att flera system körs med samma motor.

Måttbeställda mattor

Med måttbeställda mattor från Wave Stockholm kan du skapa en helt ny känsla, lyfta fram och hålla ihop möbleringen. Våra måttbeställda mattor kommer från Kinnasand, Jab och Dahl Agenturer. Material i ull, viskos och syntet.

I butiken på Erstagatan får vi med jämna mellanrum in fina vintageobjekt. Vi publicerar dem här i form av enkla bilder så att du enkelt kan hålla dig uppdaterad. I butiken finns också en del konst av konstnärer vi bjuder in för att visa upp sig. Läs mer »